joi, 19 septembrie 2013

PLANT A TREE FOR PEACE 2013 la Colegiul Naţional "Petru Rareş" BecleanElevii de la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” organizează o zi specială pe 23  Septembrie 2013, sărbătorind  Ziua Internaţională a ONU pentru Pace.  Pe 23 Septembrie 2013,  la ora 11 elevii vor planta copaci, alăturându-se campaniei alături de alte şcoli din întreaga lume. Primii copaci vor fi plantaţi în data de 21 septembrie 2013 la amiază în Oceania, apoi pe celelalte continente: Asia, Europa şi Africa, iar lanţul de copaci va ajunge în cele din urmă şi în cele două Americi.
Acest eveniment a dobândit din cel în ce mai mult succes an de an. De exemplu, anul trecut, peste 5000 de şcoli din 132 de state de pe glob au plantat 600 000 de copaci în cursul acestei zile. Iar anul acesta evenimentul va avea o amploare şi mai mare.
Plantarea de copaci este importantă pentru noi toţi. Mai întâi, pentru că ne aminteşte de natură şi de importanţa protejării ei. În alt doilea rând, am ales acestă zi a Păcii Mondiale pentru a marca pacea şi continuitatea vieţii. Cu activitatea noastră de plantare din această zi vom contribui şi vom ajuta Organizaţia Naţiunilor Unite să atingă cele opt obiective globale de dezvoltare ale mileniului. De aceea, invităm pe această cale presa şi media locală să ne ajute în demersul nostru din 23 Septembrie 2013 şi să facă public importanţa evenimentului la care şcoala noastră ia parte.
Plant a tree for Peace 2013 - este o campanie organizată de Learning about Forests – LEAF şi ENO-Environment Online, o şcoală global virtual pentru creşterea responsabilităţii faţă de mediu şi dezvoltarea sustenabilă. Şcolile din întreaga lume abordează aceleaşi subiecte cu privire la mediul înconjurător şi împărtăşesc rezultatele activităţii de învăţare în comunităţile din care provin şi lumii întregii pe internet.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu