joi, 26 septembrie 2013

Alegeri CSE 2013
CALENDARUL
ORGANIZÃRII ŞI DESFÃŞURÃRII PROCESULUI ELECTORAL ÎN CONSILIUL ELEVILOR
În temeiul Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Consiliului Naţional al Elevilor, aprobat prin OMECTS 4247/21.06.2010,

Având în vedere Metodologia de organizare şi desfãşurare a procesului electoral pentru funcţia de preşedinte, vicepreşedinte şi secretar din Consiliul Judeţean al Elevilor,

Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor aprobă urmãtoarea structurã a calendarului de organizare şi desfãşurare a procesului electoral, sesiunea 2013- 2014:

Primul pas constă în depunerea candidaturii online (Wedu.ro). Întocmește apoi dosarul de candidatură în format fizic și înmânează-l membrilor comisiei de concurs și validare (mai multe detalii aici).
Urmărește calendarul alegerilor și organizează-ți propria campanie electorală. Promovează-ți strategia și planul de acțiune propus pentru Consiliul Elevilor și obține votul colegilor tăi! Vei deveni, astfel, reprezentantul lor și te vei alătura echipei din Consiliul Elevilor. Vei avea oportunitatea de a iniția și implementa proiecte care să se plieze direct pe nevoile și interesele reale ale colegilor tăi și vei participa activ în luarea deciziilor care privesc elevii, în actul decizional la nivelul școlii și nu numai!


·         Promovarea concursului pentru ocuparea funcțiilor CŞE/CJE: 16 septembrie- 14 octombrie

·         Depunerea candidaturilor CŞE: 23 septembrie 14 octombrie

·         Validarea candidaturilor CŞE: 15 16 octombrie

·         Desfãşurarea campaniei electorale CŞE: 16 25 octombrie

·         Sesiuni electorale CŞE: 28 octombrie 1 noiembrie

·         Depunerea candidaturilor CJE: 2 noiembrie 9 noiembrie

·         Validarea candidaturilor CJE: 10 noiembrie

·         Sesiune electorală CJE: 11 noiembrie - 15 noiembrie

·         Depunerea candidaturilor CRE: 18 – 24 noiembrie

·         Validarea candidaturilor CRE: 25 noiembrie

·         Sesiunea electorala CRE: 26 noiembrie 15 decembrie

·         Depunerea candidaturilor CNE: decembrie 2013

·         Campanie electoralã CNE: ianuarie 2014

·         Sesiune electoralã CNE: 1- 9 februarie 2014

3. Documente necesare


În cadrul acestei secțiuni regăsiți documentele necesare întocmirii dosarului de candidatură pe care trebuie să depuneți în format fizic la comisia de concurs și validare.


4. Depune candidatura în format electronic

În această secțiune veți găsi legătura către formularul de candidatură online. Primul pas pentru a candida la o funcție de conducere în Consiliul Elevilor (președinte, vicepreședinte, secretar) este să completați toate câmpurile în perioada 23 septembrie - 14 octombrie. Este important să completați câmpurile cu date relevante pentru validarea candidaturii online.
Directorii de departamente pentru CȘE nu depun candidatura online, dar cei pentru CJE DA.
Pentru a depune candidatura, trebuie să vă creați un cont la adresa: http://wedu.ro/inregistrare.html


5. Raportează


În cadrul acestei secțiuni puteți contacta echipa Consiliului Național al Elevilor pentru a raporta orice neregularitate întâlnită pe parcursul procesului electoral în Consiliul Elevilor, indiferent de școala de proveniență. Tot aici puteți cere informații suplimentare despre modul de desfășurare al alegerilor, întocmirea dosarului de candidatură online și fizic sau orice altă nelămurire pe care o aveți. Mai multe detalii »

6. Întrebări frecvente

În cadrul acestei secțiuni găsiți răspunsurile la cele mai frecvente întrebări legate de ce presupune implicarea în Consiliul Elevilor și modul de desfășurare al alegerilor. Pentru mai multe detalii consultați Regulamentul de Organizare și Funcționare al CNE, Ghidul CNE și Metodologia de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcțiilor din cadrul Consiliului Elevilor(vezi secțiunea "Documente publice"). Mai multe detalii »

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu