miercuri, 14 ianuarie 2015

La mulți ani, eTwinning!

eTwinning aniversează zece ani de existenţă cu un program variat de activităţi

Alt Image
2015 va fi anul eTwinning! Pe parcursul întregului an, toate ţările eTwinning vor organiza o serie de evenimente, pentru a marca un deceniu de succese.
eTwinning împlineşte zece ani în 2015. În cinstea acestei aniversări, pregătim o gamă variată de activităţi speciale. O nouă siglă, un imn, o zi eTwinning, care să fie sărbătorită simultan în toate ţările eTwinning: iată doar câteva dintre surprizele pe care vi le pregătim! Fiţi gata să sărbătoriţi cei zece ani de eTwinning în şcoala dumneavoastră.
eTwinning a fost lansat în ianuarie 2005, fiind nava-amiral a programului de e-learning al Comisiei Europene. Obiectivul său iniţial punea în practică decizia Consiliului European de la Barcelona, din martie 2002, decizie care identifica înfrăţirea dintre şcoli drept şansa ca tinerii să înveţe şi să-şi exerseze competenţele din sfera tehnologiilor comunicării şi informaţiei, precum şi de a promova modelul de societate multiculturală europeană.
În scurt timp, succesul înregistrat de eTwinning a depăşit aşteptările tuturor: în primul an, s-au înscris peste 13.000 de şcoli şi 12.200 de profesori, iar reţeaua a evoluat reflectând nevoile profesorilor. În zece ani, eTwinning s-a dezvoltat într-un ritm constant şi a devenit cea mai mare comunicate a şcolilor din Europa, având peste 280.000 de profesori şi 130.000 de şcoli.
În 2015, mai multe oportunităţi de formare continuă
Noul an va aduce şi mai multe oportunităţi de formare, printre care 20 de evenimente de formare, 5 ateliere de dezvoltare profesională şi 10 seminarii online, dublu faţă de anul trecut. O parte dintre cursurile şi evenimentele de formare care s-au bucurat de succes, cum ar fi cursul pentru ambasadori eTwinning, vor beneficia de o reeditare. Programul activităţilor de formare continuă va fi publicat în curând pe portalul eTwinning. Vă invităm să ne vizitaţi cu regularitate!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu