marți, 23 septembrie 2014

Alegeri pentru CONSILIUL ELEVILOR 2014


alegeri-ce-2014Platforma wedu:
1. Cadru general
Consiliile Elevilor sunt singurele structuri care apără interesele elevilor la nivel local și național, promotori ai dezvoltării climatului şcolar, dar şi un cadru de dezvoltare, de educaţie civică autentică şi de formare a unor cetăţeni responsabili.
Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii îşi pot alege reprezentanţii pe baza principiului democrației, pot formula puncte de vedere specifice lor şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şcolare.
Alegerile din cadrul Consiliului Elevilor se vor reorganiza anul acesta în toate unitățile de învățământ preuniversitar, cu precădere în licee. Orice elev are dreptul să candideze pentru o funcție în Consiliul Școlar al Elevilor și ulterior în structurile superioare.
Primul pas constă în depunerea candidaturii online (Wedu.ro). Întocmește apoi dosarul de candidatură în format fizic și înmânează-l membrilor comisiei de concurs și validare (mai multe detalii aici).
Urmărește calendarul alegerilor și organizează-ți propria campanie electorală. Promovează-ți strategia și planul de acțiune propus pentru Consiliul Elevilor și obține votul colegilor tăi! Vei deveni, astfel, reprezentantul lor și te vei alătura echipei din Consiliul Elevilor. Vei avea oportunitatea de a iniția și implementa proiecte care să se plieze direct pe nevoile și interesele reale ale colegilor tăi și vei participa activ în luarea deciziilor care privesc elevii, în actul decizional la nivelul școlii și nu numai!
Să arătăm că generația tânără este altfel: responsabilă, cu inițiativă, creativă și cu dorință de implicare pentru dezvoltarea comunității din care face parte!
2. Calendarul alegerilor
→ Promovarea concursului pentru ocuparea funcţiilor CŞE/CJE: 16 septembrie – 14 octombrie;
→ Termenul limită de depunere a candidaturilor online și în format fizic: 23 septembrie–14 octombrie;
→ Validarea candidaturilor online și în format fizic: 15–16 octombrie;
→ Perioada de desfășurare a campaniei electorale: 16–25 octombrie;
→ Perioada de desfășurare a procesului electoral propriu-zis: 28 octombrie –1 noiembrie;
→ Depunerea candidaturilor CJE: 2 noiembrie – 9 noiembrie ;
→ Validarea candidaturilor CJE: 10 noiembrie ;
→ Sesiune electorala CJE: 11 noiembrie - 15 noiembrie ;
→ Depunerea candidaturilor CRE: 18 – 24 noiembrie ;
→ Validarea candidaturilor CRE: 25 noiembrie ;
→ Sesiunea electorala CRE: 26 noiembrie – 15 decembrie ;
→ Depunerea candidaturilor CNE: decembrie 2014;
→ Campanie electorală CNE: ianuarie 2015;
→ Sesiune electorală CNE: ianuarie-februarie 2015 .
3. Documente necesare
În cadrul acestei secțiuni regăsiți documentele necesare întocmirii dosarului de candidatură pe care trebuie să depuneți în format fizic la comisia de concurs și validare.
Acord parental
Declarație de neapartenentă politică
Formular de candidatură
Model CV Europass
Model scrisoare de intenție
4. Depune candidatura în format electronic
În această secțiune veți găsi legătura către formularul de candidatură online. Primul pas pentru a candida la o funcție de conducere în Consiliul Elevilor (președinte, vicepreședinte, secretar) este să completați toate câmpurile în perioada 23 septembrie - 14 octombrie. Este important să completați câmpurile cu date relevante pentru validarea candidaturii online.
Directorii de departamente pentru CȘE nu depun candidatura online, dar cei pentru CJE DA.
Pentru a depune candidatura, trebuie să vă creați un cont la adresa: http://wedu.ro/inregistrare.html
5. Raportează
În cadrul acestei secțiuni puteți contacta echipa Consiliului Național al Elevilor pentru a raporta orice neregularitate întâlnită pe parcursul procesului electoral în Consiliul Elevilor, indiferent de școala de proveniență. Tot aici puteți cere informații suplimentare despre modul de desfășurare al alegerilor, întocmirea dosarului de candidatură online și fizic sau orice altă nelămurire pe care o aveți. Mai multe detalii »
6. Întrebări frecvente
În cadrul acestei secțiuni găsiți răspunsurile la cele mai frecvente întrebări legate de ce presupune implicarea în Consiliul Elevilor și modul de desfășurare al alegerilor. Pentru mai multe detalii consultați Regulamentul de Organizare și Funcționare al CNE, Ghidul CNE și Metodologia de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcțiilor din cadrul Consiliului Elevilor(vezi secțiunea "Documente publice"). Mai multe detalii »
7. Materiale de promovare
În cadrul acestei secțiuni puteți accesa spoturi video, interviuri, articole, comunicate de presă și alte materiale de promovare pentru alegerile în Consiliul Elevilor.
Platforma wedu:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu