sâmbătă, 13 octombrie 2012

Prezentări candidaţi C.Ş.E. C.N. "Petru Rareş" Beclean

INGRID ONUL:In primul rand as vrea sa va spun ca nu caut sa va impresionez cu promisiuni, cu discursuri idealiste sau cuvinte pompoase.
In al doilea rand cred ca inainte de orice ar trebui sa cunoastem ce este C.S.E. si rolul lui pentru ca multi elevi nu au avut tangeta cu consiliul elevilor sau nu cunosc rolul acestuia.C.S.E. reprezinta vocea elevilor, indiferent daca este facuta la nivel scolar,judetean,regional sau national consiliul scolar este un fel de sindicat al elevilor care are menirea sa apere si promoveze drepturile elevilor.Cred ca C.S.E. are rolul cel mai important in diferitele structuri ale consiliului fiindca trebuie sa aiba cea mai stransa legatura cu elevii si sa ii reprezinte in mod direct.
Totusi ar trebui sa ma prezint si pe mine, doar eu candidez:))).Sunt o persoana glumeata,optimista,ambitioasa,lucrez cat e nevoie,sunt perfectionista si pun suflet in tot ceea ce fac.Consider ca as reprezenta scoala cu succes pentru ca la olimpiadele scolare asta am facut pana acum,in tabelul cu rezultatele aparea "Colegiul National Petru Rares" pe care am incercat sa-l reprezint bine intotdeauna si cred ca am reusit.Sunt o persoana sociabila,nu sunt timida si am destul curaj si personalitate pentru o astfel de functie, nu fac compromisuri.Am calatorit in peste 20 de tari si am reusit sa experimentez diferite culturi, sa comunic cu persoane din toata lumea.Am vorbit cu adolescenti cam de aceeasi varsta cu mine din Filipine ei au un alt tip de sistem de invatamant, de asemenea am un frate care studiaza in Statele Unite si asta m-a ajutat sa cunosc mai bine sistemul lor de invatamant care este si cel mai inovator si avansat, acest lucru ma determina sa spun ca sunt cea potrivita pentru aceasta responsabilitate si vreau sa implementez in sistemul nostru cate ceva din sistemele altor tari.Totodata olimpiadele m-au facut sa interactionez cu elevi din toata tara , sa pot auzi de alte scoli si sa imi imbunatatesc relatia cu cei din jur.Sunt preocupata de problemele celor din jur deoarece cred ca aceasta varsta ,adolescenta, este varsta la care fiecare dintre noi vrem sa ne afirmam independenta,unii poate cazand in extreme ca absenteismul, consumul de alcool,fumatul sau chiar consumul de narcotice.In acelasi timp, este un avantaj ca sunt in clasa a 9-a , nu este primul meu an in scoala la care invat, terminand gimnaziul tot aici,o sa am mai mult timp la dispozitie si sunt "fresh" pentru aceasta functie:)).
Acum o sa incerc sa trec la problemele principale pe care as incerca sa le rezolv ca Presedinte:
-relatia elev-profesor, asa cum presedintele C.N.E.,Andrei Bogdan Petre a enuntat intr-o vizita de lucru: multor elevi le e frica sa isi impuna parerea in fata profesorului si ar trebui sa inteleaga ca de asta exista democratie si ca chiar si lookul nostru , totusi in limita decentei trebuie sa ne reprezinte si prin el sa ne impunem personalitatea.Nu trebuie sa va fie frica!Trebuie sa va faceti vocea auzita si sa va impuneti intr.o maniera adecvata si in limita bunului simt.
-cunoastere consiliului, multe persoane inca nu dau importanta cuvenita consiliului si daca voi fi aleasa as vrea sa demonstrez ca C.S.E chiar este o institutie care apara drepturile elevului si care exista pentru binele lui.
Ca activitati as vrea sa fac un program in care as organiza  saptamanal o intalnire cu elevii care vor sa impartaseasca orice problema personala sau scolara si sa ne ajutam reciproc si sa ii ascultam fiindca asa putem evita problema absenteismului scolar si putem evita ca elevii tineri sa cada prada diferitelor tentatii.As vrea sa fac un program de o saptamana in care sa inlocuim mancarea de la magazin cu o mancare sanatoasa, mai ales fructe si o prezentare aducand la vedere riscul obezitatii,in aceasta saptamana as vrea sa promovez si sportul si sa avem diferite activitati sportive la care elevii doritori sa participe.Am putea face un targ de carte pentru a promova lectura si un targ international in care sa aducem in prim-plan diferite culturi ,cred ca ar fi interesant pentru elevi.
Cred ca cel mai important   este sa incepem cu cateva activitati astfel incat consiliul sa aiba o activitate bogata si sa ne intalnim saptamanal sau mai des daca este nevoie pentru a realiza planul activitatilor pe anul 2012-2013 (in linii mari, desigur) cat de curand ca activitatile sa decurga rapid si sa nu necesite multe pregatiri de moment.Cred ca este important sa nu deranjam cursurile, asa ca activitatile se vor face pe cat posibil in afara lor.Cred ca ar fi bine ca fiecare reprezentant sa comunice cu colegii lui de clasa si sa ne transmita nemultumirile colegului nostru sau sugestiile lui fiindca pana la urma consiliul elevilor reprezinta vocea elevului.Cred in sondajele de opinie pentru ca elevii sa sugereze evenimente ,activitati si de ce nu sa critice consiliul si sa ne ajute sa ne imbunatatim.

EU SUNT CEA PE CARE O CAUTATI! ASTA DA PRESEDINTE!.
ANCA RUS:
Sunt Anca Rus, elevă în clasa a X-a Filologie1 şi candidez pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Şcolar al Elevilor având deja în spate un an de experienţă în această funcţie în 2010, la Şcoala Generală ,,Liviu Rebreanu" Beclean. Scopul meu este să-i scot din anonimat pe toţi aceia dintre voi care doresc să se afirme şi să-şi construiască un viitor cât mai bun. Sunt conştientă că schimbările nu se văd imediat, dar în acest an şcolar să dăm măcar startul. Tu ce alegi azi pentru viitorul tău? Pentru mai multe informaţii puteţi accesa site-ul  www.csepetrurares.wordpress.com
    Împreună pentru un viitor oportun, votează Anca Rus preşedinte C.Ş.E!
COSMIN RUSU:

Ma numesc Rusu Cosmin. Sunt in clasa a X-a I1 la CNPR si candidez pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Şcolar al Elevilor. Voi incepe prin a va prezenta un simplu filmulet realizat de mine intitulat Eu si CSE.
Probabil va intrebati De ce candidez? Candidez pentru ca eu cred ca pot sa fac o schimbare in randul elevilor de la CNPR.
Vreau sa fiu presedinte pentru ca imi pasa, imi pasa de liceu, de voi elevii, de viitorul vostru si de asemenea stiu ca pot reprezenta cu succes CNPR Beclean.
Presedintele vostru trebuie sa fie responsabil, organizat, flexibil,cu o gandire analitica, devotat voua si cu spirit de echipa.
Nu imi doresc altceva decat sa ne implicam anul acesta, sa demonstram ca suntem o voce a colegilor nostri si sa ne facem auziti pentru ca asta este cel mai important si asta imi doresc eu de la consiliul scolar al elevilor. Sa fie, intradevar , o voce la nivel national. Eu va multumesc si sper ca in continuare sa colaboram pe toate planurile. Va asigur de implicarea mea totala in acest consiliu scolar al elevilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu