vineri, 18 martie 2016

Seminar regional eTwinning - la Cluj!

Invitație la seminarul regional eTwinning... dacă vreți să învățați despre noua platformă și să descoperiți oportunitățile oferite de proiectele eTwinning, îndemnul meu este să aplicați (o să vă placă)!

Apel de înscrieri – Seminar eTwinning regional pentru cadre didactice din învățământul preuniversitar

În perioada 3-5 iunie 2016, Institutul de Științe ale Educației (NSS Romania) va organiza, la Cluj – Napoca, un seminar de formare dedicat cadrelor didactice  și directorilor de instituții de învățământ preuniversitar din zona de nord-vest a României, mai precis din județele: Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Maramureș, Mureș, Satu-Mare, Sălaj și Sibiu.
Atelierul își propune familiarizarea participanților cu portalul și cu instrumentele eTwinning, precum și explorarea potențialului proiectelor de colaborare școlară care utilizează noile tehnologii. De asemenea, își propune să evidențieze exemple de bune practici eTwinning și să creeze cadrul pentru schimb de experiențe în domeniu.
Sunt invitate să se înscrie cadre didactice din județele anterior mentionate, ale căror instituții nu au derulat până acum proiecte eTwinning sau care au experiență redusă în implementarea de parteneriate online (maxim 3 proiecte/ școală până la data lansării apelului).
Cadrele didactice interesate să participe sunt invitate să verifice condițiile de eligibilitate, să completezeformularul de candidatură până la data de 1 aprilie 2016.
Costurile de cazare și masă pe durata seminarului vor fi suportate de organizatori. Participanții vor fi rugați să își planifice transportul luând în calcul cea mai economică variantă și să păstreze biletele originale și factura pentru decont. Informații detaliate legate de decontul transportului vor fi transmise ulterior persoanelor selectate.
Numărul de locuri: 66 (in medie, 6 cadre didactice pe județ: câte 3 participanți din mediul rural și 3 participanți din mediul urban, respectiv 2 profesori și 1 director din fiecare zonă).
Termen de primire a formularelor de candidatură: 1 aprilie 2016.
Criterii de eligibilitate
Candidații eligibili trebuie:
  • să predea într-o instituție de învățământ preuniversitar din județele: Alba, Arad, Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Harghita, Maramureș, Mureș, Satu-Mare, Sălaj și Sibiu;
  • să aibă cont pe platforma eTwinning la data completării formularului de candidatură;
  • să aibă experiență redusă în implementarea de parteneriate online (maxim 3 proiecte eTwinning până la data lansării apelului, la nivelul instituției din care provin);
  • pentru locurile alocate directorilor: să aibă funcție de conducere în instituția din care provine (director, director adjunct, responsabil cu programe și proiecte, fapt care se va demonstra, la solicitarea ISE, prin adeverință);
  • să aibă competențe de utilizare a tehnologiei informației și comunicării (TIC);
  • să demonstreze interes pentru susținerea și promovarea parteneriatelor școlare europene;
  • să nu fi beneficiat de o alta finanțare eTwinning în ultimii 3 ani (de ex., evenimente naționale sau europene).
Înscrierea participanților se va face în ordinea primirii formularelor, dar respectându-se criteriile de eligibilitate menționate. Se va urmări distribuția geografică la nivelul județelor eligibile, distribuția rural-urban, distribuția de gen, dar vor fi posibile ajustări, în funcție de numărul de înscrieri.
Comisia de selecție va fi formată din reprezentanți NSS și din ambasadori ai acțiunii eTwinning în România.
Rezultatele selecției vor fi anunțate prin intermediul siteului national eTwinning – www.etwinning.ro
Participanții vor primi un certificat de participare la atelier.
Atenție!
Furnizarea de informații false și nerespectarea criteriilor de eligibilitate anunțate la înscriere, duc la restricționarea dreptului de participare la evenimentele ulterioare organizate de NSS România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu