vineri, 28 iunie 2013

Susţinem campania UNICEF - O lume mai bună pentru copiii cu dizabilităţi

Undeva în țara noastră sau în lume unui băiețel i se spune că el nu se poate juca pentru că nu poate merge, iar unei fetițe că nu poate învăța pentru că nu vede. Acest băiețel are dreptul să se joace, iar fetița să știe să citească.

Copiii cu dizabilităţi au aceleaşi drepturi şi nevoi ca toţi ceilalţi copii.

Au dreptul să supravieţuiască şi să aibă condiţii de viaţă bune, să fie incluşi în viaţa comunităţilor şi societăţilor din care fac parte, să ducă o viaţa sănătoasă, să-şi atingă maximul de potenţial şi să devină membrii productivi ai societăţii lor.
Cu toate acestea, copiii cu dizabilităţi au fost prea des ignoraţi de politici, statistici şi în societate, ceea ce accentuează excluderea acestora şi adânceşte inechitatea. Aceşti copii au adesea acces mai restrâns la servicii precum cele de sănătate şi educaţie şi riscă mai mult să fie victime ale neglijenţei şi abuzurilor.
Cu toții vom beneficia atunci când toți copiii vor putea citi, învăța și își vor putea construi în acest fel viitorul și de aceea UNICEF şi partenerii săi lucrează ca aceste lucruri să devină posibile.
În perioada 1 iunie – 1 septembrie 2013 UNICEF România derulează campania

“Privește întâi copilul!“

Priveste-ma! Sunt un copil, nu o dizabilitate!

o campanie de informare, conştientizare şi strângere de fonduri dedicată copiilor cu dizabilităţi din România.
Campania are ca obiectiv să aducă în atenţia publică problemele de discriminare, precum și limitarile accesului la servicii adecvate pe care le întâmpină copiii cu dizabilităţi şi familiile acestora.
Campania pledează pentru o acţiune coordonată şi integrată la nivel comunitar prin care copiilor cu dizabilităţi, indiferent de locul unde acestia se află, să li se dea atenţia cuvenită şi şansa la o viaţă mai bună.Sursa:  http://www.unicef.ro/copiidizabilitati/?utm_source=Profesori&utm_campaign=d6f05ff26e-UNICEF6_27_2013&utm_medium=email&utm_term=0_cf4863d809-d6f05ff26e-21483769&ct=t%28UNICEF6_27_2013%29

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu